top of page

Date 6 een leven als in een sprookje

De halve maan van februari blijft hangen boven een horizon die zachtjes wordt verlicht door verre hotels. Gekleurde lichten flikkeren onder het zacht kabbelende oppervlak van het zwembad. We zitten aan een kleine ronde tafel met de altijd aanwezige Aruba-bries die ons haar in de war brengt en de bladeren van hoge palmbomen over het uitgestrekte terras verspreidt. Twee-en-drie verdiepingen tellende flatgebouwen, elegant afgewerkt in roze stucwerk met gebogen bogen en witte kolommen, creëren een cirkel van schoonheid rond het zwembad. We kunnen deze instelling vinden in Europa of Californië of Florida, maar dit is Aruba. Elke dag is de lucht briljant blauw en de temperatuur 30°, avondtemperatuur 26° .


Een rustig moment in het Caribbean Palm Village Resort.

We maken even een sprong vooruit van een jaar geleden en onze eerste date naar "nu". De date’s 2 tot 5 waren mooi en onvergetelijk, en we zullen je daarover op een andere dag bijpraten. Dit is Date 6 en te opwindend om nu al niet te delen.


Jan houdt van vakantie op tropische locaties om te ontsnappen aan de sombere Nederlandse winters. Aruba is een van de drie eilanden in het Caribisch gebied die honderden jaren geleden door de Nederlanders zijn geclaimd. Hoewel het onafhankelijk is, is het nog steeds nauw verbonden met de Nederlandse overheid en mensen. De belangrijkste economie in de 20e eeuw waren olieraffinaderijen die Venezuela dienden. Nadat ze instortten, richtten ze hun aandacht op toerisme. Aruba heeft een zeer consistent klimaat, een aantal van de mooiste stranden ter wereld en een sociale structuur waardoor het een veilige en uitnodigende plek is om te bezoeken.


Nederlands en Papiamento zijn de officiële talen, maar Engels en Spaans worden door iedereen gesproken. Meer dan negentig nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in de bevolking. Het gevoel is erg internationaal.


Aruba heeft geweldige supermarkten met alle mogelijke gerechten uit Nederland, de VS, evenals Indonesische, Spaanse en andere etnische smaken. Gelukkig houdt Jan van koken en werd hij geïnspireerd door de selectie. Elke avond maakt hij diner.

Via een contact van Jan konden we verblijven in het prachtige Caribbean Palm Village Resort. Het heeft alle voorzieningen die men op een tropische vakantie wenst en is een perfect begin-en eindpunt voor het verkennen van het eiland.


Uitzicht op een deel van de 670 treden naar de top, en daarna weer naar beneden vanaf de Hooiberg!

Onze grootste fysieke uitdaging was het beklimmen van de Hooiberg voor zonsopgang. Bijgenaamd de Haystack is het als een grote bergheuvel in het midden van het eiland; de enige overgebleven steile rots, na de aardbevingen die het eiland miljoenen jaren geleden vormden. Er is een trap met 670 treden recht omhoog, om op de ruim 150 meter hoge top te komen. We hebben vooraf geen advies gevraagd voordat we afgelopen woensdagochtend in het donker vertrokken. Helemaal goed. We zijn wel verrast hoeveel vaste toeristen en locals het nooit hebben beklommen. Ze vinden het te uitdagend. Het duurde drie dagen voordat onze kuitspieren waren hersteld, maar we hebben het gedaan! We bereikten de top net op tijd voor zonsopgang

Op de top van de Hooiberg

We hebben een paar leuke vrouwen uit New Jersey bij het zwembad ontmoet tijdens Happy Hour. We legden uit dat we vanuit verschillende landen binnenkwamen voor een date van drie weken, onze Date # 6, en dat Jan alle maaltijden kookt. Nadenkend, keek een van de vrouwen naar Maggie en riep: "Je leeft een sprookjesleven!"


Vervolgens voegden we eraan toe dat Jan ook een erkende massagetherapeut is, zodat Maggie onderweg massages krijgt en Maggie uitstekende voetmassages voor hem doet met haar Young Living Essential Oils. Een van de andere vrouwen gooide haar handen omhoog en schudde haar hoofd met een lach en zei: 'NEE! dat is te veel! Werkelijk! Een sprookjesleven! '


Wij zijn het daarmee eens. Een sprookjesleven. We hebben meer momenten om met u te delen. Op dit moment zitten we hier echter in het zachte avondbriesje en willen dat dit nooit eindigt en je was hier bij ons voor dit magische moment.

bottom of page