top of page

Leeftijd naar Hundertwasser


Gisteravond was Jan een van de weinige afgestudeerden die werd geïnterviewd tijdens een Zoom-meeting voor de Heart Core Leadership-training die we allebei in 2019 hebben gedaan. De kwestie van de leeftijd kwam ter sprake. De jongste persoon aan de lijn was 21. Vóór de training had ze altijd het gevoel dat ze ‘dit’ of ‘dat’ ‘ooit’ zou willen doen, maar ze was ‘te jong’. Jan, aan de andere kant van de schaal, doet dingen waar velen zichzelf te oud voor vinden, zoals het starten van nieuwe zakelijke projecten over de hele wereld en plezier hebben in het verliefd zijn.

Dat gesprek over leeftijd herinnerde ons aan ons bezoek vorige week in Wenen, Oostenrijk, waar we gefascineerd waren door het werk van Friedensreich Hundertwasser (1928-2000). Hij was een kunstenaar die de passie voelde om de natuur in de architectuur en in het leven van mensen te brengen, in een tijd waarin architectuur strakke rechte lijnen en monochrome kleuren vierde.

Hundertwasser stelde zich voor dat mensen 5 huiden hebben.

1) Huid van je lichaam

2) Kleding

3) Thuis

4) Sociale en fysieke omgeving

5) Natuur

Zoveel van hoe we onszelf en anderen zien, kan worden bepaald door die eerste huid, ons vlees. Niet alleen de kleur, maar ook de conditie van de huid heeft vaak invloed op onze mening of reactie op een ander.

  • Aangezien je gerimpeld bent, kun je dan ... ???

  • Je huid zakt, je moet zijn ... ???

  • Kijk naar jezelf. Jij waarschijnlijk…???

  • Waarom zou je vragen ... ??? Hij / zij is te oud / jong om het te begrijpen.

We hielden allebei van zijn werk en zijn benadering van het milieu, te beginnen met onze huid. Hoe kunnen we onszelf tegenhouden voordat we ongefundeerde conclusies over onszelf of anderen trekken?

Kijk eens naar je eigen huid. Wat denk je wel of niet over jezelf terwijl je het observeert? Waar ben je te oud of te jong voor? En is het wel waar?

Laat ons je mening weten.

Geniet van de foto's van het werk van Hundertwasser.

P.S. We denken dat we de perfecte leeftijd hebben !!
Comments


bottom of page