top of page

Sweet Paradise Date 11

Jan vond dit pension terwijl hij plannen aan het maken was voor zijn zakenreis naar Bonaire. Hij boekte het in de verwachting dat het perfect zou zijn. We begonnen het avontuur met onze traditionele toast met champagne! Het bleek dat John en Kim, de eigenaren van het Oasis Guesthouse, geweldige, deskundige, charmante gastheren zijn. Ze kochten deze plek 5 jaar geleden en voegden alle warmte en schoonheid toe die we maar konden wensen.Oasis Guesthouse Bonaire bij het zwembad en Boeddha


2 ½ jaar geleden zaten we op Aruba en maakten een gekke uitspraak: "Laten we allebei onze huizen verkopen en naar Aruba verhuizen." Er werd een zaadje geplant. Covid kwam langs en plantte een beetje gezond verstand. Waar we nu staan ​​is dat Jan zijn huis van 40 jaar heeft verkocht en een piepklein vakantiehuisje heeft gerenoveerd niet ver van familie in Nederland. Maggie bereidt zich voor op de bouw van een tiny house-concept in Delaware naast familie, waaronder haar twee lieve kleindochters. Het zijn veel bewegende stukken. Langzaam maar zeker wordt de droom werkelijkheid.


Eindelijk hebben we wat persoonlijke kusmomenten. De laatste waren tijdens Date #10, zes weken samen in de VS. Vertrek was 10 januari 2022.


Bonaire is geïnteresseerd in het oplossen van zijn afvalprobleem. Er zijn vertegenwoordigers van universitair onderzoek, technologie en de industrie die plannen beginnen om de beste oplossingen te creëren. Als deskundige op dat gebied hoort natuurlijk Jan erbij.


We hebben een week de tijd gehad om samen op verkenning te gaan. Op weg naar het zuiden zagen we de wilde flamingo's. Het blijkt dat de eigenaar van ons pension, John, flamingo's redt. Verschillende factoren maken ze kwetsbaar, ook al zijn ze beschermd. Kort nadat we deze kudden in het reservaat aan de zuidkant van het eiland zagen, liet hij ons deze kleine zien die nauwelijks kon staan. Gelukkig ging het de volgende dag een stuk beter. Wist je dat flamingo's onder ideale omstandigheden 60-80 jaar kunnen worden?


Een kenmerk van Bonaire zijn de wilde ezels. Er is een opvangcentrum voor zieke, gewonde of verweesde ezels. Ze houden van palmbladeren, dus John en Kim, eigenaren van het pension, snoeiden hun kokospalmen en vulden onze pick-up truck. We werden meteen omringd door ezels die op zoek waren naar iets lekkers!


Donkey Sanctuary Bonaire


We brachten onze snorkelmaskers mee en gingen een keer op pad. Het is een van de attracties hier, samen met allerlei soorten surfen en duiken. Ok, de waarheid, we hebben wat meer tijd nodig om dit te begrijpen. Dit project zal nog een paar jaar duren, dus we kunnen deze activiteit de volgende keer opnieuw bekijken.


Maggie is hier maar een week en is verdrietig om voor Jan te vertrekken, maar ze moet naar huis om aan de details van het tiny house-project te werken. We zijn zo blij dat we deze dagen samen kunnen hebben. Datum #11! Een zonnig succes in Sweet Paradise, Bonaire!Comments


bottom of page