top of page

WTF -we zijn veerkrachtig

16.398 kilometer. 11 uur tijdsverschil. We kijken elkaar aan via onze telefoons tijdens ons nachtelijke WhatsApp-videogesprek. Maggie is thuis in Delaware. Jan is in Jakarta, Indonesië.


Flash back:. Afgelopen januari in San Miguel de Allende. "Hoe zit het met ons?" waagde Jan het na onze eerste 24 uur samen te vragen; terwijl we zij aan zij in het prachtige appartement vol authentieke Mexicaanse kunst zaten.


We konden op dat moment bijna niet in elkaars ogen kijken; duiken in iets dat zo echt en veelbelovend kostbaar is. Was dit het gevoel van vallen of vliegen? We waagden de sprong van een klif zonder te weten wat er zou volgen.



Daarmee begon een wervelend jaar van verrassingen, vreugde, exotische ontmoetingsplekken, fascinatie, avontuur, feest.




En nu een reisverbod? Nooit in ons leven. Tot nu toe.


We zijn vanaf het begin de ontwikkelingen rond het Corona virus Covid-19 gaan volgen, afgelopen januari terwijl we op Aruba waren voor date # 6. Onze zorgen waren: hoe erg zal dit wereldwijd zijn? Zullen we veilig zijn? Onze kinderen? Onze kleinkinderen? Onze vrienden? Onze bedrijven?

Blijf gewoon doorgaan, concludeerden we.


Delaware. Eind april dit jaar. Jan heeft zijn vluchtarrangementen om rechtstreeks van een zakenreis in Mexico naar Philadelphia te vliegen, waar Maggie hem ophaalt en we twee weken aan de oostkust van de VS zullen genieten.


Eind april is het tulpentijd in Nederland en Jan heeft een aantal vrienden uit Amerika verteld dat ze bij hem kunnen logeren als ze de tulpen komen bekijken. Sorry, wijziging van plannen. Hij zal in Delaware zijn. Je moet wachten tot volgend jaar.


We hebben een jaarlijks tulpenfestival in Lewes, Delaware, ter ere van de vroege Nederlandse immigranten die in 1631 kwamen. Maggie verzekert Jan dat, hoewel het niet de Keukenhof is, er tulpen voor hem zullen zijn.


Covid-19-update:

Geen enkele Europeaan mag dertig dagen lang de Verenigde Staten binnenkomen. De marge is klein. 'Dan zie ik je in Mexico', zegt Maggie. Jan's antwoord: 'Denk twee keer na. Amerikanen die terugkeren, gaan twee weken in quarantaine. ' Door de zegen van technologie kijken we elkaar weer aan.




Date # 7 vereist heroverweging.


We hebben allemaal een aantal abrupte verstoringen in ons leven meegemaakt. Sommigen blij, sommigen ellendig. Sommigen vrijwillig, sommigen overkwamen ons.


We zijn veerkrachtig. Terug stappen van de rand van het ravijn is voor ons beide niet iets totaal nieuws.


We glimlachen en gieten onze symfonie van nachtelijke kusjes uit via onze mobiele telefoons.


Date # 7. Waar en wanneer?.

bottom of page